Bio Kakaový prášok odtučnený (150 g)

» Návrat


Bio Kakaový prášok odtučnený (150 g)


Výrobca: PlanetBIO
Dodanie: Skladom
Cena:

5,39 €

Počet kusov:
ks

 

Popis: Bio Kakaový prášok odtučnený (150 g)


Kakaový prášok obsahuje horčík a železo, ktoré prispievajú k zníženiu únavy a vyčerpania, zatiaľ čo zinok, antioxidant, prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a na udržanie prirodzených vlasov, nechtov a pokožky.

Zloženie: BIO odtučnený kakaový prášok vyrobený z kakaových bôbov, criollo odroda. Latinsky: Theobroma cacao 

Použitie:  Kakaový prášok môže byť použitý samostatne ako súčasť do jedál alebo pridaný do cereálií na raňajky, do čokolády, horúcich nápojov, do pečiva, sušienok, zákuskov, pudingov a iných čokoládových sladkostí. Kakaový prášok by mal byť užívaný s mierou a nie pred spánkom. 

Nutričná hodnota na 100 g:

  • energetická hodnota 1749 kJ/418 kcal,
  • bielkoviny 24.1 g,
  • sacharidy 54.4 g,
  • z toho cukry 1.8 g,
  • tuk 11.5 g,
  • z toho nasýtený 8.1 g,
  • vláknina 5.1 g,
  • sodík < 0.1 g,
  • horčík 0.5 g (133 ODD ),
  • železo 14 mg (100 ODD ),
  • zinok 7 mg (68 ODD ); ODD - odporúčaná denná dávka

Krajina pôvodu: Peru

Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste.

Netto hmotnosť: 150 g

Minimálna trvanlivosť do: Vyznačená na obale.

Výrobca: PlanetBIO, Slovinsko, EU

Kakao je známe tým, že je jedným z najzložitejších potravín na planéte, pretože obsahuje viac ako 300 účinných látok akými sú fenyletylamín (známy ako "droga zamilovaných"), serotonín (pozitívne ovplyvňuje našu náladu, antidepresívum), anandamid (vyvolávajúci pocit radosti a šťastia), teobromín a dopamín (oba stimulujú a povzbudzujú nervový systém). U Mayov a Aztékov bol kakaový strom posvätný.

Benefity kakaového prášku:

  • zvýšenie energetickej hladiny,
  • pôsobia ako afrodiziakum,
  • vyvolávajú pocity potešenia a radosti,
  • chránia pred kardiovaskulárnym ochorením,
  • zlepšujú krvný obeh,
  • neutralizujú škodlivé voľné radikály.

Kakaový prášok sa vyrába z fermentovaných kakaových bôbov, ktoré sa rozomelú na hustú čokoládovú pastu. Po oddelení tuku z pevnej časti sa získaný zvyšok suší a jemne rozomelie na kakaový prášok. Na rozdiel od kakaových bôbov, kakaový prášok obsahuje menej tuku a viac vlákniny a bielkovín.

Tip na recept: Horúca čokoláda

  • 1 hrnček rastlinného mlieka (mandľového, z lieskových orechov, ryžového a pod.)
  • 1 zrelý banán
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička maca prášku
  • 1 polievková lyžica rozpusteného kakaového masla

Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri, oslaďte agáve sirupom alebo Mesquite práškom.

Na základe nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách platného od 1. júla 2007 a nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012 zo 16. mája 2012 o povolení určitých zdravotných tvrdení o iných potravinách ako sú tie, ktoré odkazujú na zníženie rizika ochorenia a na vývoj a zdravie detí platného od 14. decembra 2012 Vám oznamujeme, že všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uverejnené na našej stránke PlanetBio.sk majú iba informačný charakter, nie sú návodom na liečbu a v žiadnom prípade nenahrádzajú odbornú lekársku starostlivosť. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z dostupných zdrojov na internete či v literatúre a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny alebo výživového doplnku prípadne ich nutričných a liečivých účinkoch. Možné pozitívne, ale aj nežiadúce účinky potraviny alebo výživového doplnku je potrebné pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom alebo lekárnikom!