Bio Kakaové maslo (300 g)

» Návrat


Bio Kakaové maslo (300 g)


Výrobca: PlanetBIO
Dodanie: 10-14 dní
Cena:

11,99 €

Počet kusov:
ks

 

Popis: Bio Kakaové maslo (300 g)


Vedľajší produkt výroby kakaového prášku z kakaových bôbov je kakaové maslo, ktoré má špecifickú vôňu a je hlavnou zložkou každej čokolády. Kakaové maslo je zdrojom vitamínu E, čo prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

Zloženie: BIO kakaové maslo vyrobené z fazule kakaa, criollo odroda. Latinsky: Theobroma cacao

Použitie: Použite kakaové masle do výroby čokolády, zmrzlín, čokoládových smoothies alebo iných dezertov. Kakaové maslo môže byť použité v starostlivosti o pleť na jej výživu, zvláčnenie a ochranu kože a strií. Može byť použité aj na masážne účely.

Pestrá a vyvážená strava a zdravý životný štýl sú dôležité.

Nutričné hodnoty v 100 g:

  • energetická hodnota 3765 kJ / 900 kcal,
  • proteín 0 g,
  • sacharidy 0 g,
  • z ktorých cukry 0 g,
  • tuk 100 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 59,7 g,
  • vláknina 0 g,
  • sodík 0 g,
  • vitamín E 1,8 mg (15 ODD )   ODD - Odporúčaná denná dávka

Krajina pôvodu: Peru

Netto hmotnosť: 300 g

Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Balené v prostredí, v ktorom sú prítomné orechy a sezamové semienka.

Minimálna trvanlivosť do: Uvedená na obale.

Výrobca: PlanetBIO, Slovinsko 

Kakaové maslo sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré sú mleté na hustú pastu, z ktorej sa oddelí tuk. Takto vznikne kakaové maslo. Pri teplotách do 35 ° C má pevné skupenstvo, zatiaľ čo pri vyšších teplotách sa zmení na kvapalinu. 

Nenasýtené mastné kyseliny tvoria 57% až 64% kakaového masla. Prítomná je najmä kyselina stearová, ktorá nemá vplyv na hladinu cholesterolu v krvi a je premenená na nenasýtené omega-6 kyseliny v pečeni. Kakaové maslo neobsahuje cukry ani proteíny, ale obsahuje vitamín E a draslík, čo sú jediné prítomné stopové prvky.

Kakaové maslo je kľúčovou zložkou čokolády, je tiež vynikajúci ako prísada v akomkoľvek dezerte. Používa sa tiež na pleť, pretože zvlhčuje pokožku a zanecháva ju jemnú a hodvábnu. V lete je kakaové maslo obzvlášť vhodné na pokožku po splálení slnkom. 

Benefity kakaového masla:

  • je rýchly zdroj energie,
  • neobsahuje žiadne transmastné kyseliny,
  • hydratuje a vyživuje pokožku,
  • vhodný na opaľovanie,
  • znižuje viditeľnosť jaziev a strií.

Tip na recept: Horúca čokoláda

  • 1 hrnček rastlinného mlieka (mandľového, z lieskových orechov, ryžové mlieko a pod.)
  • 1 zrelý banán
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 lyžička maca prášku
  • 1 polievková lyžica rozpusteného kakaového masla

Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri, oslaďte agáve sirupom alebo Mesquite práškom. 

Na základe nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách platného od 1. júla 2007 a nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012 zo 16. mája 2012 o povolení určitých zdravotných tvrdení o iných potravinách ako sú tie, ktoré odkazujú na zníženie rizika ochorenia a na vývoj a zdravie detí platného od 14. decembra 2012 Vám oznamujeme, že všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uverejnené na našej stránke PlanetBio.sk majú iba informačný charakter, nie sú návodom na liečbu a v žiadnom prípade nenahrádzajú odbornú lekársku starostlivosť. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z dostupných zdrojov na internete či v literatúre a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny alebo výživového doplnku prípadne ich nutričných a liečivých účinkoch. Možné pozitívne, ale aj nežiadúce účinky potraviny alebo výživového doplnku je potrebné pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom alebo lekárnikom!