Kokosový olej

» Návrat

Kokosový olej je známy ako kokosový tuk alebo kokosové maslo. Je získaný mechanickým lisovaním z bielej dužiny zrelých kokosových orechov. Kokosový olej sa topí pri teplote vyššej ako 23 ° C, pri teplote nižšej ako 23 ° C je tuhý.

Kokosový olej sa skladá prevažne z kyseliny laurovej - nasýtená mastná kyselina s antibakteriálnymi a protizápalovými vlastnosťami, ďalej sú to kyselina kaprinová, kaprylová, myristová a palmitová, ktoré predstavujú kvalitný zdroj rýchlej energie a sú zapojené do procesov, pri ktorých telo potrebuje tuk.

 

Kokosový olej je podobný zložením materskému mlieku. Vzhľadom k svojim antiplesňovým vlastnostiam je kokosový olej vhodný aj pre osoby s kandidózou.

 

Výhody kokosového oleja sú:

 

Tip na recept: Slaná kokosová nátierka

Zmiešajte zmäknutý kokosový olej s nasekaným medvedím cesnakom alebo petržlenovou vňaťou a soľou. Skladujte v pohári a používajte ako nátierku na chlieb či zeleninu a pod.

 

Kúpiť kokosový olej >>