Kakaové maslo

» Návrat

Kakaové maslo sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré sú mleté na hustú pastu, z ktorej sa oddelí tuk. Takto vznikne kakaové maslo. Pri teplotách do 35 ° C má pevné skupenstvo, zatiaľ čo pri vyšších teplotách sa zmení na kvapalinu.

Nenasýtené mastné kyseliny tvoria 57% až 64% kakaového masla. Prítomná je najmä kyselina stearová, ktorá nemá vplyv na hladinu cholesterolu v krvi a je premenená na nenasýtené omega-6 kyseliny v pečeni. Kakaové maslo neobsahuje cukry ani proteíny, ale obsahuje vitamín E a draslík, čo sú jediné prítomné stopové prvky.

 

Kakaové maslo je kľúčovou zložkou čokolády, je tiež vynikajúci ako prísada v akomkoľvek dezerte. Používa sa tiež na pleť, pretože zvlhčuje pokožku a zanecháva ju jemnú a hodvábnu. V lete je kakaové maslo obzvlášť vhodné na pokožku po splálení slnkom. 

 

Benefity kakaového masla:

Tip na recept: Horúca čokoláda

Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri, oslaďte agáve sirupom alebo Mesquite práškom. 

 

Kúpiť kakaové maslo >>